Niksen, en dan?

Niksen en dan Blog, relaxed zakenmens

We klagen zo dikwijls dat we te weinig tijd hebben, en nu hebben we sommige door omstandigheden (het coronavirus) plots veel meer tijd en wat nu?

Sinds maart 2020 ziet er ons leven heel anders uit. Voor sommige alleen maar telewerken, voor andere keihard werken. In eerst instantie waren we blij, eindelijk hebben we tijd. Zo ondernemend als we zijn, we denken om van alles te gaan doen, hier en daar wat klussen die al lang zijn blijven liggen, werken in de tuin, administratie doen en al mijn werk dat is blijven liggen inhalen, leuke dingen doen met de kinderen, eindelijk mag jij eens de juffrouw of de meester spelen, krant/boek lezen, spelletjes spelen, gamen … maar hoelang gaan we dit kunnen volhouden? Nu we in de 5e golf zitten is mentaal welzijn bij sommigen ver zoek.

Is het dan fout om te niksen?

Eigenlijk zouden we allemaal wat vaker moeten niksen. Maar voor velen is dit moeilijker dan gedacht omdat wij Belgen heel productieve mensen zijn. Wij voelen altijd de druk om onze vrije tijd in te vullen met ‘nuttige’ dingen te doen. Zijn we niet aan werk, dan doen we aan sport, koken, we eten, gaan we iets met de kinderen doen en/of gaan we uit met familie of vrienden.

Maar bewust kiezen voor ‘niets te doen’, vinden we maar niks. Wat gaan de mensen dan wel zeggen? amai, die is lui … En dat is juist waar het ‘fout gaat’. Niksen kan je ook zien als mindfulness. Het kan de oplossing zijn om een rustmoment in te plannen, niks te doen en je gedachten de vrije loop te laten.

Wat ‘niksen’ zo gemakkelijk maakt, is dat je er niets voor nodig hebt. Je gaat bijvoorbeeld op de zetel zitten, je luistert naar wat muziek of je staart een beetje door het raam.

Heb je moeite om je innerlijke stem te onderdrukken (die fluistert dat je wat nuttigs moet doen)? Tiri HR consulting kan hiervoor misschien een oplossing bieden want vanaf nu kan je ons ook gratis beluisteren en volgen via Spotify. Klik dan op onderstaande link. Veel luisterplezier.

Winkelwagen