Coaching voor jongeren en studenten

Coaching voor jongeren

We helpen jongeren vanaf 16 jaar optimaal omgaan met stress, studie keuze en begeleiding

Jongeren zich goed doen voelen in hun vel, dat is ons doel!

Het zijn niet enkel volwassenen die te maken krijgen met spanning, stress of burn-out. Ook jongeren zijn soms de weg even kwijt en hebben nood aan begeleiding van een erkende coach.

Ook jongeren krijgen vaak te maken met stress; ze kunnen zich niet concentreren, slapen slecht en klagen over hoofdpijn en buikpijn. Er wordt soms ook te veel van hen verwacht. De druk wordt opgevoerd en zij vinden geen rust meer op school of thuis.

Soms hebben ze ook vragen omtrent studiekeuze of weten ze niet hoe ze moeten studeren. Ook daar helpen wij hen.

Als ervaren stresscoach kan Els Tiri ook voor jongeren een optimale begeleiding voorzien.

Coaching op maat

Ieder mens is uniek en heeft bijzondere kwaliteiten en competenties. Iedereen probeert altijd het beste van zichzelf te geven. Als jongeren dit vertrouwen kwijt zijn, gaan we samen met hen op weg om dit terug te vinden. Je veerkracht terugvinden is helaas niet iets wat je in één dag doet. Het is een proces dat gekenmerkt wordt door vallen en opstaan. Els Tiri, erkend stresscoach gaat de jongeren ondersteunen in dit persoonlijke groeiproces.

Op een interactieve manier en aan de hand van oefeningen zorgen we ervoor dat de jongeren zichzelf accepteren en hun eigen talenten leren ontdekken. We zorgen ervoor dat ze zich terug goed voelen in hun vel en maken hun er attent op dat het OK is, zoals je bent!

Op een interactieve manier zorgen we ervoor dat jeugdige mensen zichzelf leren accepteren en hun eigen talenten leren ontdekken.

Samen op zoek naar nieuw evenwicht

Vaak krijg je als student, vooral tijdens de blok en de examenperiodes, te maken met zo’n grote hoeveelheid stress dat je zelf niet meer zien wat het nu juist moeilijk maakt. Je raakt uitgeblust en je weet niet meer hoe je je batterijen kan opladen. We zoeken naar een nieuw evenwicht, eentje dat het mogelijk maakt je batterijen opnieuw op te laden.

 • Heb je moeite met slapen?
 • Pieker je voortdurend?
 • Moet je soms zoveel doen op een dag en durf je geen ‘neen’ te zeggen?
 • Vind je het moeilijk om keuzes te maken of om iemand teleur te stellen?
 • Voel je je soms onzeker in de klas, tijdens het sporten of in je vriendengroep?
 • Kan je moeilijk omgaan met gevoelens zoals boosheid, angst of verdriet?
 • Heb je last van concentratieproblemen?
 • Kan je je moeilijk ontspannen?
 • Heb je last van examenstress?

Zit je op kot en heb je moeite om je eigen leven te organiseren?

Bij Tiri HR Consulting helpen we jou beter om te leren gaan met stress en meer veerkracht te ontwikkelen door:

 • je doelen vast te leggen
 • je te leren ontspannen
 • je te helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen
 • jezelf te leren accepteren

Dit vertelt Lies over Tiri HR Consulting

Ik ben 21 jaar en heb nog geen diploma. Ik heb eerst 2 jaar orthopedagogie gestudeerd en 1 jaar sociaal werk. De studierichting doe ik graag maar ik had helaas 7 herexamens. Mijn zelfvertrouwen had op nieuw een serieuze deuk gekregen. Mijn ouders hebben mij dan verplicht om mij te laten begeleiden. Ik was vorig jaar ook al bij een psycholoog geweest maar daar voelde ik mij niet goed bij. Met heel veel tegenzin ging ik naar Els. Zou zij mij kunnen helpen? Na mijn eerste gesprek was ik erg verrast. We hebben eerst stilgestaan: wie ik ben en wat mijn talenten zijn. Ik had het gevoel dat ik zeer weinig talenten had maar na die sessie was het tegendeel waar. In de daarop volgende sessies hebben we samen gekeken op welke manier ik studeerde, hoelang, waar, … Ik had het heel moeilijk om mij te focussen. Els leerde mij te werken met de pomodoro-techniek. Ook leerde ze mij hoe ik een realistisch weekplanning moest opmaken, vb. dat ik niet de hele dag hetzelfde vak moest studeren. Heb ook stilgestaan wanneer kan ik mij op een dag het best kan focussen, energie heb. Als ik mij goed voel dan moet ik een moeilijk vak studeren en als ik mijn ‘dip’ heb een gemakkelijker vak doen. Een onderscheid kunnen maken tussen olifanten en konijnen. En ze leerde mij ook, hoe ik samenvattingen moet maken a.d.h.v. schema’s. Resultaat eind augustus: ik was geslaagd op 6 van de 7 vakken. Ik ben helemaal happy want Els heeft mij opnieuw veerkracht geven om verder te studeren.

Vanaf nu volg ik ook onderhoudssessies bij Els. In december voor mijn blok begint en tijdens de paasvakantie 2 sessies.

Ontdek jij al je kwaliteiten en competenties

Met behulp van onze erkende stresscoach voor studenten?

Winkelwagen