Kan mediteren helpen om tot rust te komen?

Kan mediteren helpen om tot rust te komen header

Gedachten zijn geen feiten….

Onze gedachten hebben een krachtig effect op hoe we ons voelen (onze stemming) en op wat we doen (onze daden). Door de gedachten te observeren is het mogelijk afstand en perspectief te krijgen, en op een heldere manier te denken over de situatie.

Mediteren is daarom een uitstekende manier om meer rust in je hoofd te creëren. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan, geen aandacht schenken aan onze gedachten en even stil zitten…

En dikwijls terwijl we mediteren en we weer eens afdwalen naar onze gedachten, denken we al snel dat we falen in mediteren…

Maar dat “falen” en opnieuw opstarten met de focus op bv. onze ademhaling ís juist wat zorgt voor het resultaat.

Het weerstaan van de afleiding, het terugsturen richting mindfulness, het niet checken van je gsm of andere zaken.

Mediteren traint je brein om kalmer en geduldiger te zijn. En uiteindelijk met oefening leer je jezelf aan om even helemaal in het hier en nu te blijven en de pauzeknop even in te drukken. Die pauze tussen twee gedachten in. Om te leren mediteren moet je proberen elke dag 5 minutjes vrij te maken om eventjes stil te worden. Naarmate je vordert, leer je hoe je dit ook langer kan doen.

Veel luisterplezier naar onderstaande meditaties. Vanaf nu zal Tiri HR consulting op regelmatige basis nieuwe oefeningen rond mediteren posten via Spotify.

Veel succes.

Winkelwagen